Gevelrenovatie, laat het aan onze specialisten over!

Als u denkt aan gevelrenovatie, dan wilt u uiteraard uitstekende resultaten. U wilt uw huis een nieuwe look geven, en dit voor de eerstvolgende tientallen jaren. Het renoveren van een gevel is een vak apart. Het vraagt expertise op diverse domeinen. Zo kunt u onder meer uw gevel laten bepleisteren. Het uiteindelijke resultaat moet feilloos en degelijk zijn. Ook de bijkomende werken zoals het inkleden van ramen en deuren of het vernieuwen van afvoergoten moeten aan hoge eisen voldoen. Pas dan is de vernieuwing van uw gevel geslaagd.

Gevelrenovatie door bepleisteren

Een van de mogelijkheden voor gevelvernieuwing is het bezetten met pleister. Er zijn echter diverse soorten pleister die elk hun eigen specifieke eigenschappen hebben. Siliconenharspleister is er een van. Dit is hetzelfde principe als wat al eeuwen lang gebruikt wordt, namelijk de gevel bezetten met een laagje. Vroeger bestond dit laagje uit kalk of pleister. Nu is deze gevelbepleistering een hoogwaardig product. Het is ook gekend als crepi. Het geeft een moderne en strakke look aan uw woning. Het is perfect te combineren met isolatie aan de buitenkant van uw gevel. Kaleien zou men ook kunnen beschouwen als een bepleistering. Het principe is echter anders dan bij crepi. Ook deze techniek is al decennia oud. Bij deze gevelrenovatie wordt er een laagje kalkmengsel aangebracht op de bestaande ondergrond. Dit proces wordt bijvoorbeeld elk jaar opnieuw herhaald. Na verloop van tijd krijgt u een karaktervolle structuur op uw muur. Kaleien is kan echter niet gecombineerd worden met isolatie langs de buitenkant. Isoleren zal in dat geval binnen in huis moeten gebeuren. Bij kaleien blijft u de structuur van de ondergrond duidelijk zien. Het is dus vooral toepasbaar op mooie muren. Bij erg beschadigde en gerepareerde muren blijf je deze mankementen zien, wat niet zo aan te raden is.

Andere mogelijkheden om uw gevel te vernieuwen

Crepi en kaleien zijn uiteraard niet de enige manier om uw gevel te vernieuwen. Spuitkurk wordt letterlijk op de gevel gespoten. Het is elastisch en kan alle oneffenheden in een gevel wegwerken. Het is ook geluiddempend. Spuitkurk is een ademende en tegelijkertijd waterdichte laag. Het is ideaal om gevels van oude woningen te bekleden. Het is ook met isolatie langs de buitenkant te combineren. Nog andere mogelijkheden voor het bekleden van uw gevel zijn hout- en plaatmateriaal en tenslotte steenstrips. Deze drie zijn perfect met buitenisolatie combineerbaar. Ze worden op een kader aangebracht en bekleden de bestaande gevel volledig. Bij steenstrips heeft u een grote keuze aan stijlen: strakke stenen of rustieke bakstenen bijvoorbeeld. Het hout- en plaatmateriaal is ook in diverse vormen en kleuren te verkrijgen.

Gevelrenovatie, combineer naar eigen inzicht

Vaak ziet men dat men kiest voor een combinatie van verschillende types van gevelrenovatie. Zo kunt u bijvoorbeeld een gedeelte van uw woning in crepi en een ander gedeelte in hout bekleden. Ook plaatmateriaal is zeer stijlvol bij bijvoorbeeld strakke witte crepi. Vraag ons gerust raad via onze website of neem contact op via ons telefoonnummer. Wij helpen u om tot de juiste keuze te komen.