Gevelisolatie voor renovatie of nieuwbouw

Renovatie gevel: plaatsing gevelisolatie

Hoe kan ik mijn huis het beste isoleren?

Bij binnenmuurisolatie blijft de gevel zoals hij oorspronkelijk was. Het resultaat van binnenmuurisolatie is uitstekend. U moet echter rekening houden met ruimteverlies en het feit dat isolatie langs de binnenkant minder snel en minder makkelijk uit te voeren is. Daarnaast zijn koudebruggen niet makkelijk te vermijden.

Bij spouwmuurisolatie blijft de gevel eveneens zoals hij oorspronkelijk was…

Bij buitenmuurisolatie krijgt uw gevel een nieuwe uitstraling. Buitengevelisolatie is immers perfect te combineren met een mooie gevelbezetting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gevelbepleistering/crepi, steenstrips, spuitkurk, hout… Een combinatie van verschillende types van gevelafwerking kan ook. Bovendien is gevelisolatie langs de buitenkant de meest efficiënte manier van isoleren: de EPC-waarde van uw woning wordt aanzienlijk lager.
In zoverre het mogelijk is, raden wij buitenisolatie aan. Het resultaat is beter en meer duurzaam. En het geeft aan uw woning een zeer grote meerwaarde!

Vraag gerust meer informatie op het telefoonnummer 09/362 36 76; via mail naar info@facades-forever.be of maak een gratis en vrijblijvende afspraak. Wij geven u graag raad over de verschillende mogelijkheden van gevelisolatie en -bezetting.

Wat zijn de voor- en nadelen van buitengevelisolatie?

Het isoleren van de gevel is een belangrijke manier om uw energierekening naar beneden te halen. Bovendien kan gevelisolatie ook bijdragen tot het voldoende koel houden van uw woning in de warmere maanden. Maar daarnaast heeft gevelisolatie ook nog andere voordelen. Het houdt niet alleen de koude tegen, maar zo bescherm je ook de onderliggende constructie tegen vocht en vriesweer. Zowel bij de oudere alsook nieuwbouwwoningen biedt dit heel wat voordelen. Voegen kunnen niet langer opvriezen en doorslaand vocht op de binnenmuren is verleden tijd. Doordat je de woning als het ware gaat inpakken met isolatie, zal je koudebruggen wegwerken met een grotere comforttoename als gevolg. In combinatie met een hoogwaardige gevelbezetting bestrijdt u ook mosvorming op uw muur.

Daarnaast verliest u binnen in uw woning geen ruimte wanneer u isolatie langs de buitenzijde aanbrengt. U hoeft ook geen schouwen en dergelijke uit te werken, zoals u dat binnen zou moeten doen.

Een nadeel van isolatie langs de buitenkant is dat de prijs ervan hoger ligt dan bij isolatie langs de binnenkant.

 

Renovatie: plaatsing gevelisolatie

Wat kost gevelisolatie?

Tabel kost gevelisolatie gevelbepleistering

Voor het isoleren en bepleisteren van een gevel mag u rekenen op een kostprijs tussen 125 euro en 150 euro per vierkante meter (prijs excl. btw) afhankelijk van de dikte en type isolatie die u wenst. Hierbij kunnen eventueel voorbereidende en aanvullende werken zoals het behandelen van de ondergrond, het plaatsen van een standaardstelling, het plaatsen van een plint, het plaatsen van nieuwe raamtabletten… bijkomen.

Bij bij het isoleren van woningen (met minimum 10 cm in EPS  isolatie met lambdawaarde van 0,032) kan er ook een overheidspremie aangevraagd worden die alvast de moeite loont…. Daarnaast heeft u misschien ook recht op verlaagd BTW-tarief voor woningen ouder dan 10 jaar. En vergeet bovendien ook niet de belangrijke energiebesparing die deze ingreep opbrengt.

Isoleren loont!!

De uiteindelijke kostprijs is dus afhankelijk van al deze verschillende factoren. Benieuwd naar de kostprijs voor uw project? Maak een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs voor een offerte op maat.

Kan ik mijn buitengevel zelf isoleren?

Wij raden u bij een renovatie aan eerst één van onze experts te laten langskomen om te kijken wat er wel en niet mogelijk is. Voor het plaatsen van de buitengevelisolatie raden wij steeds aan om met een ervaren aannemer te werken aangezien dit zeer delicaat werk is. Als je bovendien aanspraak wil maken op premies, moet de gevelisolatie geplaatst zijn door een gecertificeerde aannemer (zoals Facades Forever).

Renovatie gevel: plaatsing gevelisolatie en profielen rond ramen
Gevelisolatie Renovatie gevel: plaatsing gevelisolatie

Krijg ik een premie om mijn gevel te isoleren?

Al wie investeert in een bestaande woning kan een premie aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie zoals het plaatsen van gevelisolatie op de buitenmuren van je woning (met een Rd-waarde van minstens 3 m2K/W).

Mijn VerbouwPremie is de premie die je kan aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen in het Vlaamse Gewest. Het premiebedrag is afhankelijk van het gezamenlijk inkomen, de ouderdom van de woning, of u eigenaar-bewoner bent of niet en de diverse werken die u van plan bent om uit te voeren. Benieuwd naar wat deze premie voor u inhoudt? Raadpleeg de website van Mijn VerbouwPremie en bereken via de simulator op welk premiebedrag u recht hebt.

Werkwijze Facades Forever?

De werkwijze bij het aanbrengen van siliconenharspleister of crepi voor gevelrenovatie varieert. Het is bijvoorbeeld belangrijk om indien nodig eerst schade te herstellen of de ondergrond voor te bereiden of te behandelen. Dat komt een duurzaam resultaat ten goede. Na een zorgvuldige voorbereiding en het eventueel plaatsen van buitengevelisolatie, wordt uw gevel gecementeerd en komt de bepleistering als afwerkingslaag in uw kleur naar keuze. In onze videoreportage hieronder leggen wij onze werkwijze graag verder uit.

Naast het isoleren en bepleisteren van uw gevel voeren wij ook heel wat aanvullende werken uit. Op die manier zal u weinig andere aannemers moeten aanspreken voor uw project. Zo plaatsen wij bijvoorbeeld ook uw raamtabletten, (arduin)plinten, dekstenen, afvoerbuizen… Neem alvast een kijkje bij onze aanvullende werken of maak een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met Facades Forever als u meer informatie of advies wenst over gevelbepleistering. Vul daarvoor het contactformulier in of bel met +32 (0)9 362 36 76  of +32(0)50 68 79 07.  Wij zijn u graag van dienst!