Kaleien

Het bezetten van de gevel met kalkpleister is al enkele honderden jaren bekend in onze streken. Het rustieke karakter van gevels die op deze manier zijn bekleed, spreekt nog altijd zeer veel mensen aan. Daarom is kaleien nog steeds zo populair. Wij beheersen nog altijd de kunst van het kaleien, maar wij voeren het uit volgens hedendaagse normen.

Kaleien gevel Kaleien gevel

Wat is kaleien?

Bij kaleien wordt de gevel bekleed met een dun laagje kalkpleister. De kalkpleister bevat zeer kleine korreltjes zand. Het geeft het oppervlak een ietwat ruwere afwerking. Uw muur krijgt meer karakter en toch ziet hij er weer als nieuw uit.

Op welke gevels of ondergrond kan kaleien worden toegepast?

Doordat de pleister zeer dun is, zal je altijd de oorspronkelijke structuur van de ondergrond blijven zien. Bij een bakstenen muur zal de opbouw nog meer tot uiting komen. Gevels waarbij de stenen op een bepaalde manier zijn verwerkt, krijgen zo nog meer charme. Maar juist doordat kaleien een dunne laag vormt, zal elk gebrek in uw gevel ook zichtbaar blijven. Om deze reden komen niet alle gevels in aanmerking om te kaleien. Vraag ons hierover gerust raad, wij komen eerst kijken vooraleer wij aan de slag gaan.

Kaleien
Kaleien woning

In welke kleuren kan je kalei aanbrengen?

De kalkpleister die gebruikt wordt bij kaleien, wordt voor elk project nieuw aangemaakt. Daardoor kan dit product in bijna om het even welke kleur gemaakt worden. U kan bijgevolg de kleur voor uw gevels kiezen die u wenst. Toch zien we dat heel wat mensen nog altijd voor wit, gebroken wit of lichtgrijs gaan. Dit leunt het meest aan bij de oorspronkelijke manier van het bezetten van de muur met kalk.

Wil u uw muur kaleien? Wij zorgen voor perfect werk!

Het bezetten van de muur met kalk vormt op zich geen garantie voor waterdichtheid. Om uw muren waterdicht te maken, gebruiken wij een speciaal product. Dit doet niets aan de prachtige uitstraling die kaleien heeft. Het voorkomt wel dat u na verloop van tijd waterophoping in uw muur krijgt, met heel wat nare gevolgen. Als u beslist om uw muur te kaleien, dan bekijken wij het hele plaatje. Misschien wil u bij het renoveren van uw gevel ook bijvoorbeeld nieuwe venstertabletten of plinten plaatsen. Of u wenst u ook graag bestaande bakgoten uitbekleden, afvoerbuizen plaatsen of nieuw buitenschrijnwerk laten plaatsen? Wij kunnen al deze werken in één project uitvoeren. Ook de isolatiewerken nemen wij graag in het project op. Contacteer ons via het contactformulier en vraag ons een uitgebreide offerte. Wij zijn eveneens te bereiken per mail via info@facades-forever.be en per telefoon op het nummer +32(0)9 362 36 76. Samen maken wij van uw gevel een gevel met allure!

Referenties van kalei bekijken?

Op onze referentiepagina kan u tal van voorbeelden van gerenoveerde of nieuwbouwwoningen te West- en Oost-Vlaanderen nazien. Voor enkele voorbeelden van gevelrenovatie met kalei kan je onze referenties te Tielt, Oostkamp of Berlare bekijken. Ook op onze Pinterest- en/of Instagrampagina kan je alvast terecht voor meer inspiratie. Niet gevonden wat je zocht? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met Facades Forever als u meer informatie of advies wenst over kaleien.

Vul daarvoor het contactformulier in of bel met +32 (0)9 362 36 76  of +32(0)50 68 79 07.

Wij zijn u graag van dienst!