imgPages

Premies

 • Tot en met 30 juni 2022 kan u de onderstaande premie aanvragen bij de netbeheerder (Fluvius ) zoals hieronder beschreven. Ook de huidige premies bij de Vlaamse Overheid (renovatiepremie) moet tot dan apart aangevraagd worden.
 • Vanaf 1 juli 2022 worden de meeste energiepremies van Fluvius en de huidige renovatiepremie eengemaakt in Mijn VerbouwPremie.
  Tussen 1 juli en 30 september 2022 kunt u de premies (die onderdeel zijn van Mijn VerbouwPremie) tijdelijk niet aanvragen.
 • Vanaf 1 oktober 2022 kunt u Mijn VerbouwPremie online aanvragen.
 • Vraagt u tot en met 30 juni 2022 onderstaande premie aan bij Fluvius? Dan kunt u voor de facturen die u hiervoor gebruikt vanaf 1 oktober niet Mijn VerbouwPremie aanvragen.
  Als u hiervoor in aanmerking komt, kunt u tot en met 30 juni 2022 deze facturen wel gebruiken voor een aanvraag van de huidige renovatiepremie.

Premie van de netbeheerder

Als u de buitenmuren van uw woning of appartement laat isoleren door een aannemer, kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder. Alleen na-isolatie aan de buitenkant van een al bestaande buitenmuur wordt aanvaard. De premie bedraagt € 30,00 per vierkante meter* geïsoleerde muuroppervlakte. (* jaarlijks herzienbaar)

Alle verdere informatie en details omtrent de premie van de netbeheerder kan u hier of rechtsboven bij nuttige informatie terugvinden.

Nuttige informatie

Alle informatie en details over premies:

Premies van de Vlaamse Overheid

Bij een verbouwing of renovatie kan je in aanmerking komen voor de Vlaamse renovatiepremie en/of de Vlaamse verbeteringspremie.

 

De werken die in aanmerking komen voor de aanvraag van een renovatiepremie vanaf 1 december 2015 zijn gegroepeerd in 4 categorieën. Bij categorie 1 komen de structurele elementen van de woning aan bod zoals het aanbrengen van gevelsteen, gevelbepleistering of gevelbekleding.

Alle verdere informatie en details omtrent de renovatiepremie kan u hier of rechtsboven bij nuttige informatie terugvinden.

 

De Vlaamse verbeteringspremie is een premie voor wie zijn woning in het Vlaamse Gewest wil verbeteren of uitbreiden omdat ze niet meer aan de kwaliteitsnormen voldoet.

Volgende werkzaamheden komen in hierbij in aanmerking:

 • Het metsen van een nieuw buitenspouwblad in gevelsteen
 • Het aanbrengen van een gevelbekleding of -bepleistering
 • Het aanbrengen van gevelisolatie (meestal opvullen van bestaande spouwen)
 • Het vernieuwen van het voegwerk van de woning, al dan niet met gevelreiniging

Alle verdere informatie en details omtrent de verbeteringspremie kan u hier of rechtsboven bij nuttige informatie terugvinden.

Afbeelding premie
savings-2