imgPages

Houten gevelbekleding

Hout is een zeer stijlvolle bekleding van uw gevel. Het bestaat in heel wat variaties en daardoor kiest u uw eigen stijl. Gaat u bijvoorbeeld voor lichtgekleurd hout met een moderne uitstraling of wil u liever een rustieke look met donker hout? Het kan allemaal! Wij geven u graag raad als u nog twijfels of vragen heeft rond het bekleden van uw gevel met hout. Contacteer ons gerust!

Waarom kiezen voor een afwerking met hout?

Hout, in welke vorm ook, heeft een natuurlijke uitstraling. Als u hout in uw gevel verwerkt, krijgt u een warme en aangename look. Uw huis krijgt een grote meerwaarde als u voor een houten gevelbekleding kiest. Daarnaast is hout ook duurzaam en sterk. Wij werken het hout altijd af met een beschermingslaag. Hierdoor wordt uw gevel waterbestendig. Uw gevel zal ook niet meer vatbaar zijn voor algen, mos of schimmels.

Nuttige informatie

Enkele mogelijkheden van hout- en plaatsystemen:

Houten gevelbekleding, mogelijk op elke ondergrond

Voor het bekleden van uw gevel met hout, speelt de ondergrond weinig rol. Het hout wordt op een kader aangebracht. Zelfs een minder egale gevel of een beschadigde gevel komt in aanmerking voor houten gevelbekleding. Wij komen in elk geval eerst uw woning bekijken vooraleer wij voor u een offerte opmaken. Zo bekijken wij samen met u wat er precies nodig is en wat u graag zou bereiken.

Isoleren en houten gevelbekleding, de perfecte combinatie

Alhoewel hout op zich wel isolerend werkt, is de bekleding van uw gevel met hout toch niet voldoende om uw huis naar moderne normen te isoleren. Op het moment dat u beslist om uw gevel met hout te bekleden, overweeg dan ook het isoleren van de gevel. Zo heeft u beide werken meteen achter de rug en bent u voor heel wat jaren gerust.

Houten gevelbekleding, creëer uw eigen stijl

Als u uw gevel met hout wilt bekleden, geven wij u graag raad. Er zijn diverse houtsoorten en verschillende mogelijkheden voor het aanbrengen van hout. U kunt bijvoorbeeld kiezen om uw hele woning met hout te bekleden. Of u kiest ervoor om slechts een gedeelte van uw woning met hout af te werken en een ander gedeelte met siliconenharspleister. U kunt met andere woorden uw woning omtoveren in een volledig andere stijl.

Uw gevel met hout bekleden, wij maken er werk van

Voor ons is elk project uniek. Wij maken een afspraak met u en bespreken uitgebreid wat u wenst. Wij geven u hierbij ook raad over de gebruikte materialen en de stijl die u uiteindelijk wilt bekomen. Wil u toch nog voor een andere bekleding kiezen? Dat kan altijd. Denk bijvoorbeeld aan siliconenharspleister, kaleien of plaatmateriaal. Ook in deze materialen zijn wij specialist. Of wil u bijvoorbeeld een nieuwe dakgoot of afvoerbuizen monteren of uw buitenschrijnwerk een schilderbeurt laten geven? Deze werken kunnen wij perfect combineren met de bekleding van uw gevel. Zo hoeft u slechts één keer uw gevel onder handen te laten nemen en zijn alle nodige werken meteen gedaan. Uw gevel is onze zorg, wij voeren de afwerking van uw gevel uit naar uw wensen!