Gevelbepleistering of crepi voor renovatie of nieuwbouw

DSCN4392

Wat is crepi?

Gevelbepleistering = crepi = sierpleister

 • Siliconenharspleister
 • Silicaatpleister
 • Gladpleister
 • Minerale pleister / krabpleister

Het gebruik van gevelbepleistering is zo oud als de straat. Eeuwenlang gebruikten mensen materialen zoals bijvoorbeeld een mengsel van klei en hooi om hun buitenmuren te bepleisteren.

Gevelbepleistering, of crepi in de volksmond, brak echter pas door met de opkomst van de moderne architectuur. Hedendaagse gevelbepleistering heeft namelijk een strakke en moderne look die zeer geliefd is bij nieuwbouwprojecten. Ook bij renovatie wordt dit meer en meer toegepast, daar het vrij eenvoudig is om verouderde of niet-modieuze gevels te verfraaien.
Kortom je verandert van woning zonder te verhuizen!!

Crepi of gevelbepleistering combineren met isolatie

Gevelbepleistering kan op zowat bijna elke ondergrond. Crepi aanbrengen is dus niet alleen mogelijk rechtstreeks op bestaande gevels, maar ook perfect aan te brengen op isolatieplaten. Buitengevelisolatie met een crepi afwerking resulteert in een betere energieprestatie en interessante kostenbesparing.

 

Nieuwbouw: plaatsing gevelisolatie
Nieuwbouw gevelisolatie en gevelbepleistering: witte crepi, houtafwerking en arduinplint

Welke soorten crepi zijn er?

Een gevelrenovatie met crepi wordt door Facades Forever voornamelijk gerealiseerd met een siliconenharspleister. De kunsthars vormt een flexibele laag op de muur en zorgt ervoor dat de kans op scheurvorming minimaal tot onbestaand is. Een silicaatpleister is een nog meer dampopen type bepleistering en wordt vnl. toegeapst bij nagevulde spouwisolatie. Deze types kunstharsbepleistering hebben een korrelige structuur.

Gladpleister daarentegen heeft een meer effen afwerking, maar dient na het aanbrengen van de pleister nog overschilderd te worden en is dus duurder.

Minerale/krabpleister is door zijn samenstelling minder geschikt voor ons klimaat. Daarom plaatsen wij dit type bepleistering bij Facades Forever niet en opteren wij steeds voor kunsthars.

Onze adviseurs komen gratis en vrijblijvend bij u langs en kijken samen met u welke type bepleistering het best geschikt is voor uw woning.

Wat zijn de voordelen van gevelbepleistering?

Door de mogelijkheid tot strakke afwerking zorgt gevelbepleistering voor een moderne look. Ideaal voor nieuwbouwwoningen!

Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij gevelrenovatie is gevelbepleistering een eenvoudige en betaalbare oplossing om beschadigde of onaantrekkelijke gevels te verfraaien. Natuurlijk mag de beschadigde gevel geen té harde schade vertonen zoals opstijgend vocht, afbrokkelende stenen of andere. Deze schade dient eerst hersteld of behandeld te worden.

Gevelrenovatie door middel van crepi is met andere woorden aan te brengen op vrijwel iedere ondergrond.

Een bijkomend voordeel van gevelbepleistering is de ongelooflijke bescherming tegen de verschillende weersinvloeden. Slagregen kan namelijk niet zomaar doorheen de gevelbepleistering dringen. Gevelbepleistering is uitermate waterdicht en tegelijkertijd ook waterdampdoorlatend. Op die manier kan waterdamp, afkomstig van de binnenzijde van de woning, zonder problemen zijn weg naar buiten vinden doorheen de gevelbepleistering.

Zo is er ook minder kans op schimmelvorming binnen in de woning.

De optimale bescherming is al een groot voordeel, maar de buitenkant ziet er natuurlijk ook weer fantastisch uit. Een nieuwe aanblik van uw woning betekent dan ook zeker een waardevermeerdering. De waardevermeerdering neemt verder toe wanneer een crepi gevel gecombineerd wordt met het aanbrengen van isolatie.

Als klant kan u natuurlijk zelf kiezen welke kleur gevelbepleistering u wilt laten aanbrengen op uw gevels. Crepi kan aangebracht worden in alle mogelijke kleuren. Onze adviseurs staan u ook bij uw kleurkeuze bij.

Tot slot heeft gevelbepleistering een lange levensduur en is deze makkelijk in onderhoud.

 • Verfraaiend
 • Op bijna elke ondergrond
 • Dampopen
 • Waterafstotend
 • Uitgebreid kleurenpalet
 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Moderne look
 • Combineerbaar met isolatie
Gevels in verschillende kleuren crepi

Wat kost crepi / gevelbepleistering?

Tabel kost gevelisolatie gevelbepleistering

Het bepleisteren van een gevel met kunsthars kost tussen de 85 euro en 95 euro per vierkante meter (prijs excl. btw). Hierbij kunnen eventueel voorbereidende en aanvullende werken zoals het behandelen van de ondergrond, het plaatsen van een standaardstelling, het voorzien van isolatie, het plaatsen van een plint… bijkomen.

Voor het isoleren en bepleisteren mag u rekenen op een kostprijs tussen 125 euro en 150 euro per vierkante meter afhankelijk van de dikte en type isolatie die u wenst. Bij het isoleren van een woning (minimum 10 cm in EPS  isolatie met lambdawaarde van 0,032) is bijna steeds een overheidspremie van toepassing die alvast de moeite loont…. alsook de belangrijke energiebesparing die deze ingreep opbrengt.

Isoleren loont!!

De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van al deze verschillende factoren. Benieuwd naar de kostprijs voor uw project? Maak een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs voor een offerte op maat.

Werkwijze Facades Forever bij crepi?

De werkwijze bij het aanbrengen van siliconenharspleister of crepi voor gevelrenovatie varieert. Het is bijvoorbeeld belangrijk om indien nodig eerst schade te herstellen of de ondergrond voor te bereiden of te behandelen. Dat komt een duurzaam resultaat ten goede. Na een zorgvuldige voorbereiding en het eventueel plaatsen van buitengevelisolatie, wordt uw gevel gecementeerd en komt de bepleistering als afwerkingslaag in uw kleur naar keuze. In onze videoreportage hieronder leggen wij onze werkwijze graag verder uit.

Naast het isoleren en bepleisteren van uw gevel voeren wij ook heel wat aanvullende werken uit. Op die manier zal u weinig andere aannemers moeten aanspreken voor uw project. Zo plaatsen wij bijvoorbeeld ook uw raamtabletten, (arduin)plinten, dekstenen, afvoerbuizen… Neem alvast een kijkje bij onze aanvullende werken of maak een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Kan ik mijn gevel zelf bepleisteren met crepi?

Door de moeilijkheidsgraad en het opbouwsysteem van gevelbepleistering gaat het om werkzaamheden waarvoor de nodige ervaring en vakkennis vereist is. Daar beschikken de specialisten van Facades Forever dan ook over. Bovendien maken wij gebruik van de modernste apparatuur, kwalitatieve producten en werken wij zorgvuldig en nauwkeurig.

Hoe onderhoud je jouw gevelbepleistering?

De gevel van uw woning heeft elke dag te maken met veranderende weersomstandigheden, maar ook uitlaatgassen tasten uw gevel aan. Eventueel optredende gevelvervuiling kan diverse oorzaken hebben zoals atmosferische vervuiling, maar ook de groei van biologische organismen zoals algen en mossen. Geen paniek, want dit tast uw gevelisolatiesysteem niet aan.

Indien er sprake is van vervuiling of groene aanslag (mosvorming), kan u makkelijk zelf uw gevel reinigen of dit door onze diensten laten uitvoeren.

Raadpleeg de brochure omtrent gevelreiniging indien u meer wenst te weten te komen over het beschermen, onderhouden, reinigen en heropfrissen van uw gevel.

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met Facades Forever als u meer informatie of advies wenst over gevelbepleistering. Vul daarvoor het contactformulier in of bel met +32 (0)9 362 36 76  of +32(0)50 68 79 07.  Wij zijn u graag van dienst!