Gevelbekleding geeft uw woning allure!

Gevelbekleding geeft aan uw woning een zeer persoonlijke uitstraling. Elk type van bekleding van de gevel is anders, zowel in voorkomen als in onderhoud. Ook qua isolatie en duurzaamheid is het belangrijk om de juiste gevelbekleding te kiezen. Wij zetten een aantal soorten gevelbekleding en de verschillende mogelijkheden ervan hier even voor u op een rijtje.

Nuttige informatie

Enkele van onze leveranciers zijn Caparol, Sto en Willco.

Siliconenharspleister / crepi

Siliconenharspleister of crepi geeft aan uw woning een frisse, moderne en/of strakke look. Het is vrij makkelijk aan te brengen en kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie gekozen worden. Het kan rechtstreeks op een bestaande gevel aangebracht worden, maar ook op een tussenliggende isolatielaag (die wij ook zelf voor u kunnen plaatsen). Deze vorm van gevelbekleding is volledig waterdicht en tegelijkertijd toch waterdampdoorlatend. Vocht dat van binnenuit in de muren zou zitten, vindt perfect zijn weg naar buiten.

Spuitkurk

Spuitkurk is samengesteld uit korrels van hoogwaardige kurk en harsen van biologische oorsprong. Het resultaat is een laag die waterbestendig is en die toch ademt. Ondanks dat er kurk in deze gevelbekleding is verwerkt, is deze laag op zich niet isolerend. Het voordeel van spuitkurk is dat het op alle bestaande gevels kan toegepast worden, zelfs op een zeer harde of poreuze ondergrond zoals metaal of hout.

Hout- en plaatmateriaal

Hout en platen als gevelbekleding worden vaak uit esthetisch oogpunt gekozen. Hout heeft een moderne tot rustieke uitstraling. Platen geven een strakker uitzicht aan uw woning. Bij platen heeft u een enorme waaier van mogelijkheden. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Trespa, Rockpanel en Eternit. Hout- en plaatmateriaal wordt op een onderliggende kader op de muur aangebracht. Bij renovaties is dit hét ideale moment om uw muur langs buiten te isoleren. Het hout is behandeld tegen weersomstandigheden, maar kan na verloop van tijd wat onderhoud nodig hebben. Platen zijn zeer duurzaam en vergen nagenoeg geen onderhoud.

Kaleien

Kaleien heeft zijn oorsprong in een oude vorm van gevelbekleding in de vorm van het bestrijken van muren met kalk. Het werd vroeger vooral bij boerderijen toegepast. Kaleien kan op elk type muur aangebracht worden en zorgt voor een landelijke of rustieke uitstraling. De oorspronkelijke structuur van de muur (bv. bakstenen, cementering…) blijft zichtbaar.

Steenstrips

Steenstrips geven uw woning dezelfde mooie uitstraling alsof deze opgebouwd is uit volle keramische bakstenen en kunnen zowel met of zonder isolatie aangebracht worden. Voordelig is dat steenstrips licht zijn en weinig ruimte (geveldikte) innemen. Steenstrips vragen bovendien geen onderhoud, ze zijn makkelijk met water schoon te maken indien nodig.

Kies uw eigen stijl

Zowel bij nieuwbouw als bij renovaties is uw gevel uw visitekaartje. De afwerking van uw gevel bepaalt voor het grootste deel het uitzicht van uw woning. Kiest u voor een gemetselde gevel of een ander type gevelbekleding? Met gevelbekleding kunt u alle kanten uit. Of u nu een traditionele woning of een zeer strakke moderne woning heeft, u kiest de gevelbekleding die bij uw woning en bij uw eigen stijl past. U kunt ook verschillende materialen combineren: bijvoorbeeld hout en siliconenharspleister. U heeft niet alleen keuze uit verschillende materialen, maar ook de kleur kunt u volledig naar eigen inzicht kiezen. Een gevel in discrete zachte kleuren komt helemaal anders over dan een gevel in opvallende felle kleuren. Wilt u dat uw huis opgaat in de omgeving of wilt u juist dat uw woning een eyecatcher is?

Facades Forever biedt u gevelbekleding op maat aan! Uiteraard gaat u in functie van uw gevelbekleding ook uw ramen en deuren kiezen, of vice versa. Komt daarbij nog uw oprit, garage, tuin en alles wat er zich om uw woning heen bevindt. Als uw gevel in harmonie is met alle elementen uit de omgeving, krijgt u een stijlvol huis waar u zichzelf helemaal in terugvindt.