imgPages

Gevelwerken

Een nieuwbouwproject of renovatie?

Facades Forever is dé specialist in het plaatsen van gevelisolatie en gevelbepleistering.

Nieuwe gevelbekleding geeft uw woning een grote meerwaarde

Als uw gevel niet meer zo fris is of u bent volop met verbouwingen bezig, dan zijn gevelwerken de ideale manier om uw woning als nieuw te maken. Uw gevel is immers uw uithangbord en bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw woning. In functie van de huidige staat van uw gevel wordt er met u besproken welke gevelwerken er precies nodig zijn. Wij zetten hier even de verschillende mogelijkheden van gevelwerken op een rijtje.

Soorten gevelbekleding

Door uw gevel te bekleden kunt u uw woning een totaal andere uitstraling geven. Een oude gevel wordt helemaal nieuw. Er zijn heel wat soorten bekleding en deze hebben een voor een hun eigen kenmerken.

  • Siliconenharspleister, ook bekend onder de benaming crepi, bedekt de onderliggende gevel volledig. Daardoor krijgt uw gevel een totaal nieuwe look. Crepi kan op elke ondergrond aangebracht worden. Siliconenharspleister is volledig waterdicht maar ademt toch. Zo kan het water in uw muur zijn weg naar buiten vinden.
  • Spuitkurk is een mengeling van hars en korreltjes kurk. Spuitkurk kan op elke ondergrond aangebracht worden. Omdat bij spuitkurk de ondergrond zichtbaar blijft, is het vooral geschikt voor gevels die nog vrij intact zijn. Ondanks de benaming en het materiaal waaruit het gemaakt is, isoleert spuitkurk niet.
  • Hout- en platen als gevelbedekking kan op elke ondergrond aangebracht worden. De gevel wordt volledig bedekt. Er zijn talloze uitvoeringen in dit type van gevelbedekking: grote of kleine platen en planken bijvoorbeeld. Het kan perfect tegelijk uitgevoerd worden met isolatie langs de buitenkant van de muur.
  • Kaleien is het aanbrengen van een dunne laag kalk. Dit zag je vroeger heel veel bij boerderijen. Het wordt regelmatig, bijvoorbeeld elk jaar, herhaald. Na een aantal jaren krijgt men een muur met een zeer karaktervolle structuur en afwerking. Het wordt aangebracht op de oorspronkelijke muur en de structuur blijft zichtbaar. Kaleien wordt dus niet met isolatie langs de buitenkant gecombineerd .
  • Steenstrips zijn eigenlijk bakstenen maar in een dunnere uitvoering. Het wordt op de huidige muur aangebracht en het resultaat is een muur die er net als een bakstenen muur uitziet.

 

Combineer gevelisolatie met gevelwerken

Als wij uw gevel isoleren, kunt u tot wel 20% op uw energierekening besparen. Reken daarbij nog de premies die u krijgt van de overheid en u spaart heel wat uit. Het type van gevelisolatie hangt af van de werkzaamheden aan uw woning. Als u uw gevel niet wilt veranderen, dan kiest u voor isolatie langs de binnenkant van de muur. In dit geval dient u rekening te houden met ruimteverlies in de kamers waar u isoleert. Bij isolatie langs de buitenkant krijgt uw gevel een nieuwe uitstraling doordat er ook een nieuwe gevelbekleding voorzien wordt.

Facades Forever: Meer dan enkel maar uw gevel bekleden

Uw gevelrenovatie bestaat niet enkel uit het aanpakken van uw muur. Er zijn nog een aantal aanvullende werken om en rond de muur die wij voor u verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van arduinen plinten en raamtabletten of het uitwerken en bekleden van bakgoten. Misschien wilt u ook uw buitenschrijnwerk laten schilderen of wilt u nieuwe afvoerbuizen laten aanbrengen. Ook dit voeren wij voor u uit!

Als u denkt aan gevelwerken zoals gevelbekleding en isolatie, met alle werken er omheen, contacteer ons dan voor inlichtingen en een vrijblijvende offerte. Wij staan voor u klaar!

Nuttige informatie

Enkele van onze leveranciers zijn Caparol, Sto en Willco.