imgPages

Spuitkurk, geef uw gevel een zeer bijzondere uitstraling

Spuitkurk is een unieke afwerking van uw gevel. Het is samengesteld uit kleine deeltjes kurk van hoge kwaliteit en hars van biologische oorsprong. Het wordt letterlijk op de muur gespoten. De spuitkurk krijgt een waterafstotende afwerkingslaag die uw gevel waterdicht maakt. Toch blijft de laag spuitkurk ademend, zodat er zich geen algen of schimmels in uw gevel gaan nestelen. Spuitkurk is daarbij ook ecologisch verantwoord, onderhoudsvriendelijk en brandwerend.

Spuitkurk geeft aan uw gevel een zekere structuur. De laag spuitkurk is dun en daardoor blijft u de structuur van de oorspronkelijke muur zien. Spuitkurk kan bijvoorbeeld bij een nieuwbouw op een zeer strakke muur aangebracht worden. Het strakke uiterlijk van de muur wordt behouden, maar krijgt een levendig karakter. Of denk bijvoorbeeld aan een oude muur van bakstenen. Eens de spuitkurk is aangebracht, ziet u de bakstenen en de voegen nog steeds in de muur. De muur krijgt echter een mooi afgewerkt uiterlijk.

Spuitkurk en het isoleren van uw woning

Spuitkurk op zich is niet isolerend. Als u uw woning toch wilt isoleren, kan u het perfect combineren met het aanbrengen van spuitkurk. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatiewerken wordt het isoleren van de woning en de afwerking van de gevels vaak in een beweging uitgevoerd. De isolatie wordt op de gevel aangebracht en afgewerkt met panelen. Daarop komt de spuitkurk. Vraag gerust advies, wij bekijken uw project en voeren het uit op maat.

Op welke ondergrond kan spuitkurk aangebracht worden?

Doordat spuitkurk makkelijk aan te brengen is, kan het op diverse types van ondergrond toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan hout, cement, baksteen, beton, leien of metaal. Het hecht heel goed aan het oppervlak. Spuitkurk is elastisch en overbrugt gaatjes en scheuren. Als er in uw gevel toch zeer ongelijke delen zouden voorkomen, kunnen deze eerst een deklaag van cement krijgen, waarop dan de spuitkurk wordt aangebracht.

Welke kleuren zijn er mogelijk bij spuitkurk?

Spuitkurk is een materiaal dat telkens voor elk nieuw project wordt aangemaakt. Daardoor is het mogelijk om het in heel wat kleuren uit te voeren. Wij bespreken graag met u welke uitstraling u uw woning wilt geven en welke kleuren hiervoor het meest in aanmerking komen. Zo zal een witte afwerkingslaag aan uw gevel een totaal andere look geven dan bijvoorbeeld een beige of een grijze laag spuitkurk.

Uw gevel door ons laten afwerken

Wanneer u kiest voor spuitkurk voor uw gevel, dan komen wij bij u langs en bekijken de verschillende mogelijkheden. Wij werken altijd op maat van onze klanten. Elke woning is anders en wij luisteren graag naar uw wensen. Als u bijvoorbeeld ook uw schrijnwerk wilt laten schilderen of u wilt nieuwe dakgoten en afvoer, dan voeren wij dit ook uit samen met het aanbrengen van de spuitkurk. Wij bekijken uw woning en geven u graag tips en ideeën. Samen zorgen wij ervoor dat uw gevel een boost krijgt en uw woning terug als nieuw wordt.