imgPages

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk is een unieke afwerking van uw gevel. Het is samengesteld uit kleine deeltjes kurk van hoge kwaliteit en hars van biologische oorsprong. Het wordt letterlijk op de muur gespoten en zorgt zo voor een waterafstotende afwerkingslaag die uw gevel waterdicht maakt. Toch blijft je gevel met deze laag kurk ademend, zodat er zich geen algen of schimmels in uw gevel gaan nestelen.

Spuitkurk geeft aan uw gevel een zekere structuur. De aangebrachte laag is dun en daardoor blijft u de structuur van het onderliggend oppervlak zien.

Renovatie voorgevel rode spuitkurk

Kan je met spuitkurk je woning isoleren?

Spuitkurk op zich is niet isolerend. De isolatiewaarde van de aangebrachte kurklaag is zo miniem dat deze in het kader van energiebesparing kan verwaarloosd worden. Als u uw woning toch wilt isoleren, kan je gevelisolatie het best combineren met het aanbrengen van een nieuwe gevelbekleding zoals gevelbepleistering.

Renovatie voorgevel rode spuitkurk

Op welke ondergrond kan spuitkurk aangebracht worden?

Doordat spuitkurk makkelijk aan te brengen is, kan het op diverse types van ondergrond toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan hout, cement, baksteen, beton, leien of metaal. Het hecht heel goed aan het oppervlak. Het materiaal is elastisch en overbrugt gaatjes en scheuren. Als er in uw gevel toch zeer ongelijke delen zouden voorkomen, kunnen deze eerst een deklaag van cement krijgen, waarop dan de spuitkurk wordt aangebracht.

Spuitkurk kan bijvoorbeeld bij een nieuwbouw op een zeer strakke muur aangebracht worden. Het strakke uiterlijk van de muur wordt behouden, maar krijgt een levendig karakter. Of denk bijvoorbeeld bij een renovatie aan een oude muur van bakstenen. Eens de spuitkurk is aangebracht, ziet u de bakstenen en de voegen nog steeds in de muur. De muur krijgt echter een mooi afgewerkt uiterlijk.

Welke kleuren zijn er mogelijk bij spuitkurk?

Spuitkurk bestaat in heel wat verschillende kleuren. Wij bespreken graag met u welke uitstraling u uw woning wilt geven en welke kleuren hiervoor het meest in aanmerking komen. Zo zal een witte afwerkingslaag aan uw gevel een totaal andere look geven dan wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een beige- of grijstint.

Renovatie voorgevel grijze spuitkurk

Uw gevel door Facades Forever laten afwerken?

Wanneer u kiest voor spuitkurk voor uw gevel, dan komen wij bij u langs en bekijken de verschillende mogelijkheden. Wij werken altijd op maat van onze klanten. Elke woning is anders en wij luisteren graag naar uw wensen. Als u bijvoorbeeld ook uw schrijnwerk wilt laten schilderen of u wilt nieuwe dakgoten en afvoer, dan voeren wij dit ook uit samen met het aanbrengen van de spuitkurk. Wij bekijken uw woning en geven u graag tips en ideeën. Samen zorgen wij ervoor dat uw gevel een boost krijgt en uw woning terug als nieuw wordt.