Crepi gevel voor renovatie of nieuwbouw

Een gevel in crepi betekent dat er sprake is van het aanbrengen van een sierpleister. Dit ter renovatie van de bestaande buitenmuur of voor een strakke uitstraling voor nieuwbouw. Een crepi gevel, met of zonder isolatie, zorgt ervoor dat de buitenmuur van uw woning er als nieuw uit komt te zien.

Een gevelrenovatie met crepi wordt door Facades Forever voornamelijk gerealiseerd met een siliconen sierpleister. Door de mogelijkheid tot strakke afwerking is een gevelbekleding op basis van een siliconenharspleister ook ideaal voor nieuwbouwwoningen. Het materiaal is perfect om aan te brengen zowel rechtstreeks op bestaande gevels als op isolatieplaten.

Voordelen van gevelbekleding met crepi: optimale bescherming

Deze vorm van gevelbekleding voor renovatie en nieuwbouw zorgt voor een optimale bescherming en isolatie. Strenge vorst leidt bij een niet behandelde buitenmuur nogal eens tot beschadigd voegwerk. Dat is te voorkomen door crepi te laten plaatsen. Na het plaatsen van crepi op de gevel hebben weersinvloeden immers geen effect meer op de staat van de buitenmuur. Gevelrenovatie door middel van crepi is bovendien een betaalbare oplossing voor herstel, bescherming en verfraaiing. De kunsthars vormt een flexibele laag op de muur en is niet gevoelig voor scheuren. De optimale bescherming is al een groot voordeel, maar de buitenkant ziet er natuurlijk ook weer fantastisch uit. Een nieuwe aanblik van uw woning betekent dan ook zeker een waardevermeerdering. De waardevermeerdering neemt verder toe wanneer een crepi gevel gecombineerd wordt met het aanbrengen van isolatie. Buitengevelisolatie met een crepi afwerking resulteert immers in een betere energieprestatie. Daarenboven is crepi aan te brengen op vrijwel iedere ondergrond. Facades Forever is de specialist in de realisatie van uw gevelbepleistering.

Crepi prijs per vierkante meter

Gemiddeld betaal je voor het plaatsen van crepi zonder isolatie 85 tot 95 euro per vierkante meter (incl. arbeidskosten en materiaal). De kostprijs is afhankelijk van het aantal vierkante meters, de moeilijkheidsgraad van het project en de gewenste afwerking. Voor de combinatie van gevelisolatie met crepi is de prijs per vierkante meter gemiddeld 125 à 150 euro, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de isolatiedikte.

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Laat je jouw gevel bepleisteren, dan moeten er vaak ook aanpassingen aan de gevel gebeuren. Denk hierbij aan het plaatsen van gevelplinten. Combineer je de gevelbepleistering met isolatie van de buitenmuur, dan zal je gevel meer naar voor komen (‘verdikken’) waardoor soms ook een aanpassing van de dakranden, raamdorpels en waterafvoer nodig is. Deze werken zorgen natuurlijk voor extra kosten. Benieuwd naar de prijs per vierkante meter voor een crepi gevel op maat van jouw project? Maak nu een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs bij u ter plaatse.

Werkwijze van Facades Forever

De werkwijze bij het aanbrengen van siliconenharspleister voor gevelrenovatie met crepi varieert. Het is bijvoorbeeld belangrijk om eerst schade te herstellen, zoals optrekkend vocht of stenen die afbrokkelen. Dat komt een duurzaam resultaat ten goede. Indien de schade hersteld is en na een zorgvuldige voorbereiding van de ondergrond komt de sierpleister (met of zonder isolatie) op de muur. Het spreekt voor zich dat het hier gaat om werkzaamheden waarvoor de nodige ervaring en vakkennis vereist is. Daar beschikken de specialisten van Facades Forever dan ook over. Bovendien maken wij gebruik van de modernste apparatuur, kwalitatieve producten en werken wij zorgvuldig en nauwkeurig.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kan via het contactformulier of telefonisch via +32 (0)9 362 36 76 of +32 (0)50 68 79 07 altijd om meer informatie vragen of een afspraak maken om advies te krijgen over de realisatie van een crepi gevel. Uiteraard voorzien wij u graag in een prijsofferte voor een crepi gevelbekleding en stellen wij deze vrijblijvend op. Dat betekent dat er geen verplichtingen zijn verbonden aan de prijsofferte. Facades Forever is gevestigd in Eke, maar is in heel Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen actief op het gebied van gevelrenovatie.