Gevelrenovatie geeft uw woning een nieuwe look

Heeft u een oude woning die uw wilt renoveren of is uw gevel niet helemaal meer zoals het zou moeten zijn? Een gevelrenovatie in Oostende biedt u de mogelijkheid om uw woning terug een klassevolle uitstraling te geven. In sommige gevallen is een gevelreiniging of het schilderen van uw gevel voldoende om uw gevel terug proper te maken. Maar vaak wordt er toch gekozen voor de bekleding van uw woning.

 

Welke oplossing van gevelrenovatie in Oostende kiest u?

Er zijn diverse mogelijkheden om uw gevel te vernieuwen. Uw keuze hangt af van de ondergrond, de bestaande gevel dus, en uiteraard ook uw eigen voorkeur en wensen.

  • Siliconenpleister, ook bekend als crepi, is een bepleistering die aan uw gevel een strakke moderne look geeft. Bij gevelrenovatie kan dit gecombineerd worden met isolatie langs de buitenkant van uw muur.
  • Hout- en plaatmateriaal is een vrij populaire manier van gevelrenovatie. Het kan gecombineerd worden met isolatie langs de buitenzijde van de muur. Dit plaatmateriaal bestaat in verschillende stijlen en kleuren: modern, rustiek, stoer, ... Een paar gekende soorten zijn Rockpanel, Trespa en Eternit.
  • Spuitkurk is een zeer speciale manier om uw muur te renoveren. Het is een mengeling van korreltjes kurk en bio-based harsen en het wordt letterlijk op uw muur gespoten. Het kan op vlakke of minder vlakke oppervlakken aangebracht worden. En het kan met isolatie langs de buitenkant van de muur gecombineerd worden.
  • Kaleien is een oude manier om een muur te bekleden. Het werd vroeger veel bij boerderijen toegepast. Om de zoveel tijd wordt er een dunne laag kalk aangebracht op de muren. Na verloop van tijd krijgt u een muur 'met karakter' dankzij de verschillende dunne laagjes kalk over elkaar heen. Doordat de structuur van de oorspronkelijke muur zichtbaar blijft, is deze methode niet te combineren met isolatie langs de buitenkant van de muur.
  • Steenstrips zijn dunne lagen baksteen die aangebracht worden op uw bestaande muur of op de isolatie langs de buitenkant van de muur. Het resultaat ziet er uit als echte baksteen. Ze bestaan in verschillende kleurschakeringen en stijlen.
  • Sidings zijn planken in verschillende materialen en kleuren. Ze worden plat tegen elkaar of gedeeltelijk overlappend op uw muur of een gedeelte van de muur aangebracht. Of u kunt ook met leien uw gevel laten bekleden. Beide zijn ook met isolatie langs de buitenkant van de muur te combineren.

 

Oostende crepi – siliconenharspleister 1mm_1
Oostende crepi – siliconenharspleister 1mm_2

Gevelrenovatie nabij Oostende is meer dan uw gevel bekleden

De vernieuwing van uw buitenmuur houdt niet op bij het bekleden. Er zijn nog een aantal aanvullende werken nodig om een perfect afgewerkt geheel te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het uitkleden van bakgoten of het aanbrengen van nieuwe afvoerleidingen. Misschien wilt u ook nieuwe venstertabletten in aluminium of arduin? En wij vergeten ook het buitenschrijnwerk niet. Misschien heeft dit ook een laag verf nodig? Laat het ons gerust weten, wij gaan voor een mooi resultaat!

Gevelrenovatie als totaalproject

Bij gevelrenovatie nabij Oostende kan uw project als een volledig totaalproject beschouwd worden. U krijgt een offerte voor het totaal van de verschillende werken. Zo kunt u binnen uw budget meer verwezenlijken dan u oorspronkelijk had gedacht.