Gevelbepleistering

Het gebruik van gevelbepleistering is zo oud als de straat. Eeuwenlang gebruikten mensen materialen zoals bijvoorbeeld een mengsel van klei en hooi om hun buitenmuren te bepleisteren.

Gevelbepleistering, of crepi in de volksmond, brak echter pas door met de opkomst van de moderne architectuur. Hedendaagse gevelbepleistering heeft namelijk een strakke en moderne look die zeer geliefd is bij nieuwbouwprojecten. Ook bij renovatie
wordt dit meer en meer toegepast, daar het vrij eenvoudig is om verouderde of niet-modieuze gevels te verfraaien.
Kortom je verandert van woning zonder te verhuizen!!

Buitenbepleistering met of zonder isolatie

Voor het aanbrengen van gevelbepleistering moet er een onderscheid tussen nieuwbouw en renovatie gemaakt worden. Zo
wordt er in geval van buitenbepleistering bij nieuwbouw meestal een massieve muur gebouwd die kan bestaan uit snelbouw, cellenbeton of een ander materiaal. Gezien de nieuwe energiemaatregelen is extra isolatie aan de buitenzijde van de woning meestal een noodzaak. Bovenop het isolatiemateriaal wordt vervolgens de gevelbepleistering aangebracht. Bij gevelrenovatie wordt de gevelbepleistering rechtstreeks op de oude gevel aangebracht, ofwel komt er eerst een extra laag isolatie op de buitenmuur en dan de gevelbepleistering. Dit geldt trouwens ook voor bestaande woningen met een spouwmuur.

Nuttige informatie

Enkele van onze leveranciers zijn Caparol, Sto en Willco.

Extra informatie:
Certificaat Carbonpartner.pdf

 

 

Voordelen van buitengevelbepleistering

Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij gevelrenovatie maakt gevelbepleistering het heel eenvoudig om beschadigde of onaantrekkelijke gevels te verfraaien. Natuurlijk mag de beschadigde gevel geen té harde schade vertonen zoals opstijgend vocht, afbrokkelende stenen of andere. Deze schade dient eerst hersteld of behandeld te worden. Een bijkomend voordeel van gevelbepleistering is de ongelooflijke bescherming tegen de verschillende weersinvloeden. Slagregen kan namelijk niet zomaar doorheen de gevelbepleistering dringen. Gevelbepleistering is uitermate waterdicht en tegelijkertijd ook waterdampdoorlatend. Op die manier kan waterdamp, afkomstig van de binnenzijde van de woning, zonder problemen zijn weg naar buiten vinden doorheen de gevelbepleistering.