Uw woning wordt een pareltje dankzij gevelrenovatie in Brugge

Het opknappen van een gevel is geen klein werkje. Vaak is het moeilijk om te kiezen welke bekleding u voor uw gevel precies wilt, welke stijl u uiteindelijk wilt verkrijgen en hoe uw woning er tenslotte zal uitzien. In elk geval mag u zeker zijn: gevelrenovatie in Brugge geeft uw woning precies die look die uw gebouw verdient!

Gevelrenovatie in Brugge waarbij u de structuur van uw gevel nog kunt zien

Er zijn zoveel verschillende methodes om uw gevel in Brugge te renoveren. Een goeie reinigingsbeurt of een laag verf kan al wonderen doen.

  • Kaleien gaat een stuk verder. Hierbij wordt er om de zoveel tijd een laagje kalk op de muur aangebracht. Door de jaren heen krijgt u opeengepakte dunne laagjes kalk die uiteindelijk aan uw gevel een karaktervolle uitstraling geven. Deze methode werd vroeger vaak gebruikt in boerderijen. Doordat het kalklaagje dun is, brokkelt het wat af en krijgt de muur een 'verweerde maar charmante' look.
  • Spuitkurk wordt eveneens op de bestaande muur aangebracht. Dit is een mengeling van kurkkorrels en bio-based hars. Het geeft aan een oude muur een strakkere look, maar toch is de structuur van de oorspronkelijke muur nog zichtbaar.

Gevelrenovatie te Brugge met een volledige bekleding van uw muur

Soms wordt er voor gekozen om de gevel volledig te bekleden. Hiervoor heeft u ook verschillende mogelijkheden.

  • Siliconenharspleister geeft een zeer strakke uitstraling aan uw gebouw. Het is ook bekend onder de naam 'crepi', is zeer sterk en overbrugt kleine scheurtjes in de muur.
  • Met steenstrips krijgt u een uitzicht alsof u een nieuwe gevelsteen voor uw muur zou metsen. Steenstrips zijn dunne lagen bakstenen die op de gevel worden aangebracht. Net als bij echte bakstenen heeft u keuze tussen moderne en landelijke stijl en kiest u uit verschillende types van voegen.
  • Hout en plaatmateriaal zijn de laatste tijd heel erg in. De mogelijkheden zijn enorm. Rockpanel, Trespa en Eternit zijn enkele van de meeste bekende merken. U kiest de kleuren, afmetingen van de platen en stijl volledig naar uw wensen. Hout en plaatmateriaal kan op de volledige gevel of op een gedeelte van de gevel worden aangebracht.
  • Andere mogelijkheden om uw gevel of een gedeelte van uw gevel te bekleden zijn leien en sidings. Dit laatste zijn planken die soms naast elkaar, soms gedeeltelijk over elkaar heen worden geplaatst.

Gevelrenovatie in combinatie met isolatie?

Wanneer u toe bent aan gevelrenovatie is dit hét perfecte moment om ook aan isolatie te denken. Behalve kaleien en spuitkurk zijn alle andere gevelrenovaties te combineren met isolatie aan de buitenkant van uw muur. Vraag ons gerust informatie hierover!

Aanvullende werken bij uw gevelrenovatie in Brugge

Denkt u bij het opfrissen van uw gevel ook aan werken zoals het uitbekleden van bakgoten, nieuwe afvoeren steken, nieuwe venstertabletten of het schilderen van uw buitenschrijnwerk? Wij kunnen dit in één project opnemen met uw gevelrenovatie in Brugge. Op die manier worden de werken niet alleen voordeliger uitgevoerd, uw gevel wordt dan meteen ook afgewerkt tot in de kleinste puntjes!