Gevelrenovatie Kortrijk: uw gevel is uw visitekaartje

Uw gevel is de eerste indruk die iemand krijgt van uw woning. Als uw gevel er niet meer zo fris als oorspronkelijk uitziet, vermindert dit ook de totale waarde van uw gebouw. Er zijn uiteraard heel wat mogelijkheden om uw gevel te verfraaien. Wij helpen u hier graag mee.

Welke diensten mag u van een gevelrenovatie in Kortrijk verwachten?

Als uw gevel enkel een opfrissing nodig heeft, reinigen wij de gevel en brengen daarna een vocht- en vuilwerende coating aan. Als uw gevel beschadigingen vertoont, kun u hem laten afwerken door bijvoorbeeld steenstrips aan te brengen. Deze geven aan uw gevel een nieuwe look. Een andere mogelijkheid is siliconenharspleister, meer bekend als 'crepi'. Daardoor krijgt uw gevel een strakke look. Of u kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bekleding met hout en plaatmateriaal. Hout wordt al heel lang gebruikt om gevels te bekleden. Het is te verkrijgen in diverse soorten en met een verschillende uitstraling: rustiek of modern bijvoorbeeld. Platen zijn een recentere vorm van gevelbekleding. Ook hierin kunt u kiezen tussen verschillende uitvoeringen: verschillende kleuren, vormen en uitzicht. Of gaat u voor kaleien? Dit bestaat al heel lang onder de vorm van een kalklaag aanbrengen op de muren. Kaleien is hiervan een moderne vorm. Er wordt een laag over de bestaande muur aangebracht. Dit kan baksteen of een vlakke muur zijn. De structuur van de oorspronkelijke muur blijft mooi zichtbaar bij kaleien. Het product waarmee dit gebeurt is sterk en duurzaam. Tenslotte willen we het spuitkurken nog even in de verf zetten. Dit is een proces waarbij een laag, bestaande uit hars en hoogwaardige kurkkorrels, op de gevel aangebracht wordt. Het is een ademend en elastisch product. De oorspronkelijke vorm van uw muur is nog lichtjes zichtbaar door de laag spuitkurk heen.

Isolatie en gevelrenovatie tegelijk?

Als u toch denkt aan een gevelrenovatie in Kortrijk, dan is het isoleren van uw gevel ook zeker te overwegen. Vooral bij bestaande woningen is een isolatie langs de buitenkant een perfecte oplossing. Er vormen zich geen koudebruggen en u verliest geen ruimte aan de binnenkant van uw woning. En uiteraard bespaart u energie door uw huis goed te isoleren. Na de isolatielaag kunt u perfect uw gevel afwerken zoals u dat verkiest. Wij wijzen er u ook op dat u voor isolatie van uw gevel premies kunt verkrijgen. Wij geven u er graag alle informatie over.

 

Wij zorgen voor een nette afwerking

Gevelrenovatie Kortrijk gaat niet alleen uw gevel isoleren en/of renoveren. Wij doen ook alle aanvullende werken. Denk bijvoorbeeld aan het uitbekleden van dakgoten en het aanbrengen van nieuwe regenafvoerbuizen. Wij steken bijvoorbeeld nieuwe venstertabletten en (arduin)plinten en doen het schilderwerk van uw ramen en deuren zodat ze perfect bij uw gevel passen. Als u een project van gevelrenovatie overweegt, contacteer ons dan op het nummer +32(0)9 362 36 76 of via onze website. Wij bekijken samen wat wij voor u kunnen betekenen.