Gevelisolatie

Je gevel isoleren is dubbel winnen!! Enerzijds bespaar je op energiekosten en anderzijds zal je woning er prachtig uitzien.

Door je gevel te isoleren en bepleisteren bescherm je ook de onderliggende constructie tegen vocht en vriesweer. Zowel bij de oudere alsook nieuwbouwwoningen biedt dit heel wat voordelen. Voegen kunnen niet langer opvriezen en doorslaand vocht op de binnenmuren is verleden tijd. Doordat je de woning als het ware gaat inpakken met isolatie, zal je koudebruggen wegwerken met een grotere comforttoename als gevolg.

Gevelisolatie? Het scheelt enorm op uw energierekening

Het isoleren van de gevel is een belangrijke manier om uw energierekening naar beneden te halen. Maar daarnaast heeft gevelisolatie ook nog andere voordelen. Het houdt niet alleen de koude tegen, het is ook vochtwerend. In combinatie met een hoogwaardige gevelbezetting bestrijdt u ook mosvorming op uw muur.

Hoe voordelig is gevelisolatie?

Het is bewezen dat een huis gemiddeld 20% van zijn energie verliest via de muren. U zou dus gerust kunnen stellen dat uw energierekening met 20% zal dalen na de isolatie. Maar bij het aanbrengen van gevelisolatie heeft u ook recht op premies. U kunt verschillende premies aanvragen: een premie van de netwerkbeheerder, een renovatiepremie of een verbeterings- en aanpassingspremie. Meer info kan u alvast hier nalezen.

Misschien heeft u ook recht op verlaagd BTW-tarief voor woningen ouder dan 10 jaar. En wanneer u meerdere energiebesparende projecten uitvoert, heeft u kans op een totaalrenovatiebonus. Deze premies kunnen echter van regio tot regio en van gemeente tot gemeente verschillen. U kunt hiervoor ook bij uw gemeente terecht of via de website van www.premiezoeker.be .

Nuttige informatie

Enkele van onze leveranciers zijn Caparol, Sto en Willco.

Welke gevelisolatie is voor u geschikt?

Als u voor de renovatie van uw woning staat, is het isoleren langs de buitenkant van de gevel het overwegen zeker en vast waard. Dit geldt ook voor woningen waar geen spouw aanwezig is. Wanneer u isolatie langs de buitenzijde aanbrengt, verliest u binnen in uw woning geen ruimte. U hoeft ook geen schouwen en dergelijke uit te werken, zoals u dat binnen zou moeten doen. En buitenisolatie is perfect te combineren met een mooie gevelbezetting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan crepi, steenstrips, spuitkurk, hout, leien, metalen of kunststof gevelplaten. Een combinatie van verschillende types van gevelbezetting kan ook. Vraag gerust informatie op het telefoonnummer +329 362 36 76 of via het contactformulier. Wij geven u graag raad over de verschillende mogelijkheden van gevelisolatie en -bezetting.

Voor- en nadelen van gevelisolatie nog even op een rijtje

Bij binnenmuurisolatie blijft de gevel zoals hij oorspronkelijk was. Het resultaat van binnenmuurisolatie is uitstekend. U moet echter rekening houden met ruimteverlies en het feit dat isolatie langs de binnenkant minder snel en minder makkelijk uit te voeren is. Daarnaast zijn koudebruggen niet makkelijk te vermijden.

Bij buitenmuurisolatie krijgt uw gevel een nieuwe uitstraling. Gevelisolatie langs de buitenkant is de meest efficiënte manier van isoleren, de EPC-waarde van uw woning wordt aanzienlijk lager. Koudebruggen worden weggewerkt en daardoor verhoogt het warmtecomfort in uw huis. Een nadeel van isolatie langs de buitenkant is dat de prijs ervan hoger ligt dan bij isolatie langs de binnenkant. Voor uw voorgevel heeft u een omgevingsvergunning nodig voor isolatie omdat u het uiterlijk van uw woning wijzigt.

In zoverre het mogelijk is, raden wij buitenisolatie aan. Het resultaat is beter en meer duurzaam. En het geeft aan uw woning een zeer grote meerwaarde!