Slider

Gevelreiniging

De gevel van uw woning heeft elke dag te maken met veranderende weersomstandigheden, maar ook uitlaatgassen tasten uw gevel aan. Eventueel optredende gevelvervuiling kan diverse oorzaken hebben zoals atmosferische vervuiling, maar ook de groei van biologische organismen zoals algen en mossen. Geen paniek, want dit tast uw gevelisolatiesysteem niet aan.

Raadpleeg de brochure bij onze extra informatie indien u meer wenst te weten te komen over het beschermen, onderhouden, reinigen en heropfrissen van uw gevel.

Waarom gevelreiniging belangrijk is

Uw gevel krijgt heel wat te verduren. Weersomstandigheden zoals wind, vorst en regen slijten voegen uit. Door insijpeling van vocht groeien er algen, schimmels en mossen op uw gevel. Ook wanneer er bomen of planten vlakbij uw gevel groeien, kunnen zij mosvorming op de muren veroorzaken. Daarnaast zijn er ook roet, kalk, uitlaatgassen en stof die uw gevel aantasten. U merkt het misschien niet onmiddellijk maar na een aantal jaren ziet uw gevel er niet zo fris meer uit en vormen er zich donkere en matte vlekken. Met andere woorden: uw gevel verliest zijn oorspronkelijke allure. Uw gevel dient anderzijds ook om uw binnenmuren te beschermen tegen vocht. Als uw gevel deze functie niet meer voor 100% vervult, krijgt u ook binnen in uw huis schimmelvorming. Een goede gevelreiniging geeft aan uw gevel opnieuw de uitstraling die hij verdient. En tegelijkertijd krijgt hij zijn beschermende functie terug.

Nuttige informatie

Enkele van onze leveranciers zijn Caparol, Sto en Willco.

Extra informatie:

Onderhoud gevel

 

Hoe werken wij bij gevelreiniging?

Als wij uw gevel reinigen, controleren wij de muren eerst op eventuele schade zoals scheuren of uitgesleten voegen. Wij onderhouden uw gevel zodat hij terug volledig in orde is en daardoor veel langer meegaat. Afhankelijk van de ernst en de aard van de vervuiling, pakken wij gevel aan. Wij reinigen de muren met aangepaste producten van gerenommeerde merken. Wij gebruiken hiervoor professioneel materiaal en werken volgens de laatste technologieën. Na het reinigen krijgt uw gevel nog een vocht- en vuilwerende coating. Deze beschermt uw gevel, maakt hem waterdicht maar laat anderzijds uw gevel toch nog ademen. Uw muur straalt terug alsof hij nieuw is en is terug volledig beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Uw gevel opfrissen, een totaalproject

Misschien bent u met verbouwingen of renovatie van uw woning bezig en wilt u nog meer aan uw gevel doen dan alleen maar reinigen. U wilt bijvoorbeeld arduinen plinten plaatsen of nieuwe raamtabletten steken. Of u bent niet tevreden meer met de bekleding van uw dakgoot of u wilt uw buitenschrijnwerk schilderen. Spreek ons hiervoor ook gerust aan. Ook in al deze werkzaamheden zijn wij gespecialiseerd. En eventueel maken wij van al deze projecten, samen met uw gevelreiniging, één project. Wij zijn dan uw centraal aanspreekpunt, coördineren alle werken en zorgen ervoor dat ze in de juiste volgorde gerealiseerd worden. Zo hoeft u niet verschillende aannemers aan te spreken. Wacht niet te lang met gevelreiniging, maar grijp nu in. Wij nemen deze zorgen uit uw handen!